Studiereis zoekt deelnemers

Wil jij deelnemen aan een studiereis van drie weken in China en Zuid-Korea in kwartiel 1 van het volgende collegejaar? Lees dan verder!

<img src="https://www.inter-actief.utwente.nl/documenten/bestuur/33/noodle.png" style="float: right" /> Zoals sommigen van jullie ongetwijfeld niet is ontgaan, is een nieuwe studiereiscommissie bezig om een studiereis neer te zetten naar China en Zuid-Korea.

Noodle is de naam van de studiereiscommissie 2012 en zet zich momenteel hard in om een drie-weken durende studiereis te organiseren in het eerste kwartiel van het studiejaar 2012-2013. Dit keer zal de reis naar China en Zuid-Korea gaan, en het onderzoeksthema is "IT Integrated Lifestyle". We onderzoeken hoe en op welke gebieden IT ons dagelijks leven aanpast en verrijkt. Om dit te bereiken zijn er verschillende research tracks gedefinieerd, te weten Intelligent Transport Systems, Smart Surroundings, Data Mining for User Experience, Interactive Entertainment, Securing Digital Data en Technology Acceptance.

Een studiereis is natuurlijk niets zonder deelnemers, dus daarom zijn we op zoek naar jou! Er komt wel redelijk wat kijken bij zo'n studiereis,

Voorafgaand aan de reis vindt een uitgebreide voorbereiding plaats door middel van onderzoek naar het land, en naar het onderzoeksthema van de reis. Ook voer je vooronderzoek uit naar de bedrijven die we zullen bezoeken. Voor het werk dat je doet ontvang je ook studiepunten. Daarnaast worden er verschillende uitjes georganiseerd door de commissie om het genootschap waar je mee op reis gaat goed te leren kennen.

Tijdens de reis bezoeken we interessante bedrijven die relevant zijn voor het thema. Er wordt geprobeerd om ongeveer twintig bedrijven te bezoeken, wat betekent dat er op meerdere dagen twee bedrijfsbezoeken per dag zijn. Naast de bedrijfsbezoeken is het natuurlijk ook belangrijk om wat culturele aspecten van het land mee te krijgen. Daarom worden er ook genoeg culturele activiteiten gepland om een goede indruk van het land op te doen.

Alle onderzoeken die uitgevoerd worden, worden uiteindelijk samengevoegd en uitgebracht in een twee mooie boeken, uitgerust met ISBN. Eén boek bevat alle vooronderzoeken, en het andere bevat de bedrijfsbezoeken en evaluaties. Deze twee werken worden ook opgenomen in het Nationaal Archief.

Concluderend is de studiereis een goede aanvulling op je curriculum. Het is absoluut een interessante optie om in je bachelor je minor in te vullen bijvoorbeeld. Masters zijn ook meer dan welkom en kunnen het vaak ook in hun curriculum kwijt in overleg met je studie-adviseur.

Voor meer informatie, zie <a href = "http://www.noodle2012.nl">www.noodle2012.nl</a>