Update challenges + uitreiking Norvig Web Data Science Award

We did it! Zoals sommigen van jullie al vernomen hebben is Inter-Actief druk bezig met een pilot waarin challenges worden aangeboden aan studenten.

En ik kan nu met trots vertellen dat de pilot geslaagd is met vlag en wimpel!

<b>De eerste ronde</b><br /> In de eerste ronde waren er een drietal challenges; cryptografie, lokalisatie en big data. De laatste challenge was afkomstig van een internationale competitie van hoog niveau. Vanuit die competitie was er een mooie prijs te winnen die jou een mooie carrière boost kan geven. Voor de big data challenge was er veruit de meeste belangstelling. Verschillende teams hebben hun inzendingen gedaan, maar zoals Henny Huisman altijd zei: "Er kan er maar één de winnaar zijn". De challengescommissie en het bestuur feliciteren hierbij Wanno Drijfhout, Oliver Jundt en Lesley Wevers met het winnen van de Norvig award! (Ja, Norvig komt van Peter Norvig vice-president research van Google!). Met deze overwinning hebben zij ervoor gezorgd dat er een live stream komt waarin wij contact hebben met Peter Norvig en hem vragen mogen stellen. (klik) Dit is de kans om een brandende vraag te stellen aan zo'n groots persoon. Tevens mogen de winnaars op een conferentie in Amsterdam over big data hun idee ‘pitchen’ en is hun paper geaccepteerd op het prestigieuze SIGIR conferentie.

<b>Sky is the limit</b><br /> De challenges zijn zo ontworpen dat jij zelf creatief bezig kan zijn met je vakgebied, gewoon omdat je het leuk vindt. De bovenstaande namen hebben de eerste prijs binnengehaald en zichzelf een C.V. boost gegeven. Wie o wie is de volgende die een prijs binnenhaalt en ons internationaal weer op de kaart zet. Er is nu een ‘Google Adwords’-challenge gaande, waarbij de winnaars naar het hoofdkwartier van Google gaan. Marcel droomt er stiekem al een beetje van dat wij ook deze winnen en zelf langs gaan bij Peter Norvig!

<b>Interesse?!</b><br /> Als je interesse hebt in een challenge kijk dan snel op http://www.sciencechallenges.nl en schrijf je in en wie weet ben jij diegene die een topprestatie levert!