Jouw scriptie kan in de prijzen vallen!

Met het schrijven van een goede scriptie kun je in de prijzen vallen. In Nederland zijn er veel verschillende instanties die goed onderzoek willen belonen.

Jaarlijks zijn er met jouw scriptie verschillende prijzen te winnen. Het maken van je scriptie kost veel inzet en het kan je hele interessante uitkomsten bieden. Naast de leuke uitkomsten van je onderzoek, is het mogelijk om in de prijzen te vallen met jouw scriptie. Er zijn verschillende instanties in Nederland die het van belang vinden om goede onderzoeken te belonen.

Om kans te maken op deze prijzen moet je natuurlijk wel aangemeld zijn. Vaak moet dat in overleg met je begeleider. Er zijn veel verschillende prijzen die gericht zijn op verschillende soorten onderzoeken. Op http://scriptie.nl/scriptieprijzen kun je veel verschillende prijzen zien en je hiervoor aanmelden. Voor BIT-studenten heeft de Universiteit Twente een aparte pagina met meer informatie, http://www.utwente.nl/bit/scriptieprijzen/. Studenten BIT en CS maken kans op de scriptieprijs van NGI-NGN.Voor studenten uit de IT Security-master is er ook een speciale prijs, de Joop Bautz Information Security Award. Voor diezelfde studenten reikt ook Stichting Privacy Nederland (SPN) een prijs uit aan de beste scripties, voor meer informatie hierover kun je terecht op http://www.nationaleprivacyawards.nl/.

Daarnaast reikt ook onze eigen alumni-vereniging ENIAC elk jaar een prijs uit aan de student met de beste scriptie. Hierover kun je op de website van ENIAC meer informatie vinden.

Afgelopen jaar heeft een oud-bestuurder van Inter-Actief, Ruud Verbij, een aantal prijzen gewonnen. Ruud heeft de IT Security-master met succes afgerond en heeft met zijn scriptie ‘Dutch E-Voting Opportunities’ mooie prijzen gewonnen. Zijn scriptie gaat over risicomanagement om voldoende inzicht te krijgen over de veiligheid van internetstemmen. Daarmee heeft Ruud de Joop Bautz Information Security Award 2014 in ontvangst mogen nemen en kreeg hij later ook de tweede prijs bij NGI-NGN.