Steun de actie kenniscrisis.nl

<img src="http://www.stress.utwente.nl/modules/news/upload/kenniscrisis.jpg" width="300" height="120" />

Nederland kennisland, ambities in de prullenmand!

<img src="http://www.stress.utwente.nl/modules/news/upload/kenniscrisis.jpg" alt="Steun kenniscrisis.nl" width="300" height="120" />

Al maanden maakt de Student Union zich zorgen over de plannen om te bezuinigen op het Hoger Onderwijs. De plannen richten zich op universiteiten en hogescholen maar met name op studenten en scholieren zelf. Zo is financiering voor een tweede master geschrapt en zijn er plannen om C+'ers (mensen die meer dan een jaar langer dan nominaal studeren) €3000 extra collegegeld en hun OV te laten betalen.
Gelukkig heeft het kabinet inmiddels de plannen al enigszins bijgesteld. Momenteel staat het voorstel om voor het bachelordiploma een jaar uitloop te tolereren en voor het masterdiploma een jaar uitloop. Echter is hiermee de kous nog niet af. Een jaar bestuur van Inter-Actief in de bachelorfase levert al meer dan één jaar vertraging op en zou dus niet meer voort kunnen bestaan. Met de maatregel claimt de overheid de luie student te straffen.

Helaas is niets minder waar! Nederland heeft al jaren de ambitie om tot de top 5 kenniseconomieën te behoren. Om deze kennis te ontwikkelen heb je ontwikkelde studenten nodig. Dit kost tijd! Studenten zijn van harte bereid om deze tijd te nemen om zichzelf te ontwikkelen in bestuurswerk, ondernemerschap en ander activisme. Dit wordt echter door de overheid afgestraft door collegegelden te verhogen en daarmee boetes op te leggen.

De Student Union is hier faliekant op tegen. Wij staan voor ontwikkeling van kennis, niet voor afbraak daarvan! Hiervoor hebben we een website ontwikkeld die vannacht online gegaan is. Op deze website http://www.kenniscrisis.nl staat hoe je ons kunt ondersteunen bij onze actie. De website is een initiatief van de Student Union en wordt ondersteund door landelijke studentenkoepels als LSVB, ISO en LKVV.
Dat deze drie landelijke studentenkoepels de handen ineen slaan is zeer uitzonderlijk en geeft de ernst van de situatie weer.

Op de website www.kenniscrisis.nl worden alle initiatieven onder de noemer Kenniscrisis “Nederland kennisland, ambities in de prullenmand” gebundeld. De Student Union coördineert de website en alle acties vanuit de UT, het Saxion en de regio Twente. Naast de website zijn we te volgen op veel sociale media. Omdat de situatie met de dag serieuzer en ernstiger wordt, is het belangrijk dat jullie ook gaan meehelpen door de stappen in het NOODPLAN op te volgen!
We hopen op jullie steun, zowel lokaal als nationaal!