Onderwijsupdate 2

Wil jij weten hoe je je tentamens om kunt zetten in tentamenkoeken of hoe je een 3e tentamenpoging aanvraagt? Lees dan verder!

<b>Tentamenkoeken</b><p> Bij de meeste tentamens mag je het tentamen na afloop mee naar huis nemen. Als je dit tentamen vervolgens inlevert bij Inter-Actief krijg je vier tentamenkoeken van ons! Wij zetten deze tentamens op de <a href="http://samenvattingen.student.utwente.nl">tentamenbank</a>. Hier vind je veel oude tentamens die je weer kan gebruiken om voor je nieuwe tentamens te leren. <p> <b>Derde tentamenkans</b><p> Waarschijnlijk heb je al gehoord van de derde tentamenkans. Sinds vorig jaar moet je voor een derde of latere tentamenpoging toestemming van de examencommissie hebben. De teller is vorig jaar gereset. Dat wil zeggen dat alle tentamens van voor 1 september 2010 niet meetellen voor deze regeling. <p> Heb jij al twee tentamenpogingen gedaan en wil je volgend kwartiel een derde poging gaan doen? Dan moet je een formulier invullen, een motivatiebrief schrijven en een studieplanning maken. Zowel de docent als je studiebegeleider moeten dit ondersteunen. Begin hier op tijd mee, want de examencommissie vergadert maar één keer per maand. Alle informatie omtrent de 3e-kans-regeling is te vinden op <a href ="http://www.utwente.nl/inf/onderwijszaken/regels/regelingen/3ekans/">deze site</a>. <p> <b>Hackingworkshop</b><p> Op 28 november organiseert de onderwijscommissie de hackingworkshop. <p> Deze workshop gaat over het exploiten van een veelvoorkomend beveiligingslek: de buffer overflow. Tijdens de workshop behandelen we concepten zoals virtual memory en wat algemene assembly, schrijven we exploits voor eenvoudige buffer overflows, en kijken we naar de beveiligingsmethoden die we in moderne operating systems aantreffen. Wil jij meer weten over (beveiligings)eigenaardigheden in C en daar bijbehorende binary exploits? Schrijf je dan in voor deze workshop in <a href="https://www.inter-actief.utwente.nl/activiteiten/3510/2011/11/28/hackersworkshop/">de activiteitenagenda</a>. <p>Enige voorkennis van C is gewenst.