Alumnivereniging ENIAC

ENIAC is de alumnivereniging voor de bachelor- en masteropleidingen Technische Informatica, Telematica en Bedrijfsinformatietechnologie aan de Universiteit Twente. De vereniging heeft als doel de contacten tussen de alumni en met de universiteit te onderhouden en te bevorderen. ENIAC doet dit door regelmatig activiteiten te organiseren.

Samenwerking met Inter-Actief
Omdat de interessegebieden van leden van ENIAC en Inter-Actief grotendeels overeenkomen, werken beide verenigingen samen. Zo zijn activiteiten van de verenigingen toegankelijk voor zowel leden van Inter-Actief als van ENIAC. Daarnaast biedt ENIAC een aantal diensten aan die in het bijzonder interessant zijn voor studenten:

  • ENIAC Scriptieprijs: Om afstudeerders aan te moedigen een kwalitatief goede scriptie af te leveren, reikt ENIAC jaarlijks een prijs uit aan een die student die de kwalitatief meest hoogstaande scriptie heeft geschreven. De prijs bestaat uit een kunstwerk, en een geldbedrag van €500,-. Scripties kunnen genomineerd worden via de leerstoelen van de faculteit.
  • ENIAC Scholarship: Om studenten te stimuleren om een deel van hun studie in het buitenland door te brengen, wordt jaarlijks het ENIAC Scholarship ter waarde van €1000,- uitgereikt.

  • Netwerk: Je kunt als student het alumninetwerk van ENIAC gebruiken om te zoeken naar een interessante stage- of afstudeerplaats.

Lid worden
Het lidmaatschap van ENIAC staat open voor alle alumni van de opleidingen Informatica, Telematica en Business & IT en alle bijbehorende masteropleidingen van de Universiteit Twente. Dat betekent dat je ook na het behalen van de bachelor al lid kunt worden van ENIAC. Het lidmaatschap kost slechts €5,- per jaar, en is het eerste jaar gratis. Kijk voor meer informatie over ENIAC, of om lid te worden, op de website: http://www.eniac.utwente.nl.