Download presentatie

Veranderen hoe de wereld zal lezen en schrijven

16:15 - 17:00
iRex
Stijn Bus

Tot de jaren '80 vertrouwde de media zich voornamelijk op print en analoge technologie. In de afgelopen 25 jaar hebben we een snelle transformatie gezien naar media die afhankelijk zijn van het gebruik van computers en digitale technologie.

Samen met de opkomst van de Personal Computer kwam de voorspelling van het "paperless office". Computer technologie werd verondersteld papier te vervangen. Maar dat is niet gebeurd. Door het automatiseren van onze werkomgeving is het vermogen om papier te produceren toegenomen met een groeiend tempo. Computers, printers, e-mail en het internet hebben de hoeveelheid aan informatie dat veel mensen elke behandelen en printen sterk doen toe nemen.

Met de introductie van elektronisch papier, een beeldschermtechnologie die de eigenschappen van papier nabootst en dat gecombineerd met alle voordelen van digital media, wordt het 'paperless office' eindelijk een realiteit.

IREX Technologies is een spin-off van Koninklijke Philips Electronics en is instrumentaal geweest in het verleggen van de grenzen van digitaal lezen sinds 2001. Gelegen op de High Tech Campus in Eindhoven, werkt IREX nauw samen met bedrijven en uitgevers om hun content (kranten, boeken, documenten) digital ter beschikking te stellen aan hun klanten, abonnees en medewerkers.