[Pixelate, 1 april] Lustrumjaar per direct beƫindigd

Op 31 maart is door het bestuur van Inter-Actief bekendgemaakt wie het kandidaat-bestuur voor collegejaar 2021-2022 zullen vormen. Dit heeft grote gevolgen voor het Lustrum...

Uiteraard feliciteert de Lustrumcommissie het kersverse kandidaat-bestuur van harte met haar aanstelling. Desondanks ontstaat hierdoor wel een probleem in de werklast voor de commissie.

Een Lustrum organiseren in coronatijd vereist per definitie een significante tijdsbesteding. Wegens de nieuwe functie van de leden Janssen en Maas lijkt het niet langer mogelijk om voldoende tijd in de rest van het lustrumjaar te steken. Dit is volgens de kandidaat-bestuurders namelijk moeilijk te combineren met hun nieuwe taak als vertegenwoordigers van de vereniging.

"Als je een mandaat krijgt om je voor te bereiden op een jaar lang contact onderhouden met een scala aan bedrijven, dan roept de plicht" aldus Michael Janssen. Rosan Maas voegt hieraan toe: "Natuurlijk hebben we ons met liefde zo lang ingezet voor de LuCie, maar het werd ook tijd voor een nieuwe uitdaging".

Commissievoorzitter Van Mourik heeft aangegeven dat de overgebleven leden van de Lustrumcommissie geen manier zien om de extra werklast op te vangen. Tevens is het lustrumjaar al te ver gevorderd om op zoek te gaan naar nieuwe kandidaten, en daardoor komt de Pixelate-frontman tot een pijnlijke conclusie: het lustrumjaar eindigt per direct.

En de overgebleven dozen lustrumbier dan? Die kunnen in de opheffingsuitverkoop nog snel besteld worden via lustrumpixelate.nl/beer. "En de rest gaat naar de voedselbank, maken we alsnog vele mensen blij met een lekkere PXL8" concludeert Van Mourik optimistisch.