05 Feb di
Doe mee met de Nationale Studenten Enquête! »

Geef jouw mening over je opleiding.

Hoe beoordeel jij jouw opleiding? Geef je mening in de Nationale Studenten Enquête en help de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Daarnaast wordt jouw mening samen met die van ruim 270.000 andere studenten gebruikt voor landelijke studiekeuze-voorlichting.

Meedoen? Als het goed is heb je op je studenten-mail een bericht ontvangen van de Universiteit Twente namens NSE. Dit bericht bevat je persoonlijke link naar de enquëte. Na het invullen maak je kans op een prijs!

04 Feb ma
Kamer gesloten op 6 februari i.v.m. Symposium Omniscient »

Aankomende woensdag 6 februari vindt Symposium Omniscient plaats in het Van der Valk hotel in Enschede. Hierdoor is de verenigingskamer helaas de hele dag gesloten.

Op 7 februari vanaf 9 uur is de kamer weer open voor je vragen, of als je even wat te eten wilt halen.

09 Jan wo
Gezocht: Python-studentassistenten »

Voor module 7 van TCS, Discrete Structures & Algorithms, wordt er nog gezocht naar mensen ervaren met Python om als studentassistent verscheidene labsessies te ondersteunen.

Idealiter zouden de TA's zelf de module gehaald moeten hebben, maar de opleiding kan ook masterstudenten die goed zijn in Python gebruiken. De labopdrachten zullen van een niveau zijn dat, zonder dat je de opdrachten in je opleiding bent tegengekomen, je ze kan uitleggen met genoeg Python ervaring.

Geïnteresseerd en wil je meer weten over de tijdsloten? Neem contact op met Arend Rensink: arend.rensink@utwente.nl

06 Jan zo
Nieuwe EWI-stagecoördinator »

Sinds 1 januari is Sanne Gritter-Spuls de nieuwe stagecoördinator bij de faculteit EWI.

Sanne vervangt de functies van Eline Meijerink (studentenstagecoördinator) en Maarten Korsten (stagecoördinator). Sanne kun je vinden in de Zilverling kamer 1032.

Voor meer informatie kun je terecht op: https://www.utwente.nl/en/eemcs/traineeship/

19 Dec wo
IBC-commissie 2019 gevormd »

De commissie die de IBC van 2019 gaat organiseren is gevormd!

De commissie is als volgt samengesteld:

Heleen Visserman - Voorzitter

Cathy Schmit - Secretaris

Danique Lummen - Penningmeester

Reinier Stribos - Logistiek

Sven Konings - Excursies

Kitty Boersma - Excursies

commissie

Het belooft weer een prachtige reis te worden.

05 Dec wo
Onderwijsbloemetje - Andreas Peter »

Andreas Peter heeft het onderwijsbloemetje ontvangen op 4 december.

Andreas Peter is, onder andere, verantwoordelijk voor de Cryptography Pearl in de Pearls of Computer Science module. Studenten vinden zijn colleges vermakelijk en worden als meest innemend ervaren door de eerstejaars studenten. Hij gaf meer vrijheid zonder de kwaliteit te belemmeren en deed meer dan alleen studenten van lesmateriaal voorzien. Daarnaast lied hij de studenten kennis maken met hoe verantwoordelijkheden aan te pakken op universitair niveau. Studenten waarderen de extra tijd die hij in het uitleggen van bepaalde onderwerpen heeft gestoken buiten de colleges om. Deze hulp en moeite wordt door de studenten erkend met het onderwijsbloemetje!

Andreas Peter ontvangt onderwijsbloemetje

Ken jij iemand die zich buitengewoon heeft ingezet voor het onderwijs en altijd klaarstaat om studenten te helpen? Nomineer hem/haar dan voor een onderwijsbloemetje! Denk bijvoorbeeld aan een docent die extra colleges geeft, of een student-assistent die overuren draait om iedereen te helpen. Nomineren kan via deze pagina.

Overzicht van uitgedeelde bloemetjes

15 Nov do
Technical Computer Science is een topopleiding! »

De bacheloropleiding Technische Informatica heeft voor het tweede jaar op rij het predicaat Topopleiding gekregen van de Keuzegids!

Het predikaat wordt uitgereikt aan alle studies die 75 punten of meer ontvangen. We feliciteren de docenten, studenten en alle andere die deze prestatie mogelijk hebben gemaakt, en hopen dat wij hier als studievereniging nu en in de toekomst ons steentje aan kunnen bijdragen. Er volgt nog een viering van deze prestatie, meer informatie daarover zal nog volgen.

Om deze prestatie samen met de faculteit te vieren zal er maandag (19 november) een lunch (met kroketten) plaatsvinden tijdens de pauze in SmartXP, alle TCS studenten zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

24 Sep ma
Nieuwe Inter-Actief-app gelanceerd! »

Na een jaar renovatiewerk is de nieuwe Inter-Actief-cross-platform-app gelanceerd!

De Inter-Actief-app geeft je de mogelijkheid om alles wat onze vereniging te bieden heeft snel te kunnen zien, zo kan je activiteiten bekijken, je snel inschrijven en biedt de app een goed mobiel alternatief voor onze website.

Naast het verbeteren van de bestaande functionaliteiten bevat de nieuwe app significante veranderingen ten opzichte van de oude app, waaronder een compleet hernieuwde UI met zowel licht als donker thema, betere ondersteuning voor meerdere talen en ondersteuning voor de streeplijst.

De nieuwe app kan hier gedownload worden.

05 Sep wo
Het 40e bestuur der I.C.T.S.V. Inter-Actief »

Op 4 september 2018 is het 40e bestuur der I.C.T.S.V. Inter-Actief aangesteld.

De samenstelling van het bestuur is als volgt:

  • Jelle van den Wijngaard (Voorzitter)
  • Niels de Groot (Secretaris)
  • Yoeri Otten (Penningmeester)
  • Jeffrey Bakker (Functionaris interne betrekkingen)
  • Egbert Dijkstra (Functionaris externe betrekkingen)
  • Wessel Ammerlaan (Functionaris onderwijs)

24 Jul di
Nieuwe opleidingsdirecteuren BIT en CS »

We feliciteren Maria Iacob en Arend Rensink met hun aanstelling! Maar wat betekent dit voor jou?

De opleidingsdirecteur is verantwoordelijk voor de onderwijskwaliteit binnen een specifieke opleiding. Hij/zij kan dus enorm veel invloed hebben, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen er niet dermate grote veranderingen opkomen die je als student zou bemerken. Mocht het wel zo zijn, dan is het handig om te weten dat opleidingsdirecteur advies afneemt van de opleidingscommissie, waar óók studentleden in zitten en waar je gemakkelijk contact mee op kan nemen!


Officiële aankonding (Bron)

Per 1 augustus volgt prof. dr. M.E. (Maria) Iacob (hoogleraar IEBIS bij BMS) Dr L. (Luís) Ferreira Pires op als directeur van de opleiding BIT. Hiermee wordt invulling gegeven aan de afspraak dat het directeurschap van deze opleiding alternerend wordt ingevuld door beide faculteiten EWI en BMS.

Per 1 september aanstaande is prof. dr. Ir A. (Arend) Rensink de nieuwe opleidingsdirecteur van Technische Informatica. Hij volgt prof.dr.ir. G.J. (Geert) Heijenk op na een periode van ruim 3 jaar.

Ik ben er van overtuigd dat beide opleidingen ook bij de nieuwe opleidingsdirecteuren in goede handen zijn en wens Maria en Arend heel veel succes toe.

Namens het faculteitsbestuur

Joost Kok Decaan

20 Jul vr
Hearing Binding Recommendation (BSA) »

The Bachelor BIT & TCS programme management will send its intended Binding Recommendations to its first-year students per e-mail around August 14th.

See the webpage of Student Services for more information about the Binding Study Advice and the consequences it may have for you.

If you feel you have wrongfully received a negative Binding Recommendation, you can request a hearing by the programme management within 5 working days after the date you have received the Binding Recommendation. You can send your application to: secr_ow@utwente.nl.

The hearings will take place on Friday August 24th (BIT) or Thursday August 23rd (TCS). The hearing committee will inform you about your final Binding Recommendation no later than Monday August 27th (BIT) or Friday August 24th (TCS). The decision could be to maintain the negative Binding Recommendation or a revised positive Binding Recommendation.

18 Jul wo
SNiC-commissie 2019 »

Na lang in spanning te hebben afgewacht is het eindelijk zeker: Inter-Actief mag het SNiC-congres van 2019 organiseren!

De commissie die het congres zal organiseren is als volgt samengesteld:

Thijs van Essen - Voorzitter
Floris Weers - Secretaris en functionaris promotie
Martijn Verkleij - Penningmeester
Vincent Dunning - Functionaris sprekers
Sander Meinderts - Functionaris sprekers
Jeroen Bos - Functionaris externe betrekkingen
Kevin Witlox - Functionaris externe betrekkingen
Rik Smale - Functionaris logistiek

commissie

De commissie heeft er zin in om een prachtige dag neer te zetten!

Eerste Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgende Laatste